Aloe vera – a sokszínű növény

Vízangyal blog képek

Az aloe vera a kozmetikai iparban egyre inkább elterjedtebb, külsőleg és belsőleg is előszeretettel használt növény, ám számtalan olyan jótékony hatása van, mely nem csak a szépségápolásban könnyíti meg mindennapjainkat. Úgy tartják, hogy már az ókori Egyiptomban Kleopátra is használta kozmetikumként, továbbá Nagy Sándor katonái sebeit gyógyíttatta aloe verával. 

Milyen jótékony hatásai vannak?

A növény 99%-os víztartalma ellenére is rengeteg vitamint, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket, valamint több, mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz. Jótékony hatásainak a száma több tanulmány szerint is meghaladja a százat.

Íme néhány, mely biztosan meglep téged is:

  • Allergia csökkentő
  • Vérzéscsillapító
  • Hámszövetképző
  • Csillapítja a köhögési ingert
  • Javítja a látást
  • Szabályozza a cukorszintet

Az ismertebb hatásai közé tartozik például az, hogy jó bőrnyugtató, gyulladásgátló, így akár égési sérüléses; pattanásos; fakó; száraz, illetve idősödő arcbőr kezelésére is alkalmazható. Fájdalomcsillapító, ezért élsportolók is előszeretettel használják különböző sportsérülésekre, mint a rándulás vagy a ficam.  A szépségipari termékek közül arcmaszknak, arckrémnek, kézkrémnek, testápolónak vagy a haj ápolásához használatos olajoknak, samponoknak, pakolásoknak lehet összetevője, ugyanis nagyon jól hidratál, táplál.

Melyek azok a Vízangyal termékek, melyek tartalmaznak aloe verát?

A Szentkirályi ásványvíz alapú kozmetikumok megalkotása során nagy hangsúlyt fektettünk a minőségi, természetes összetevőkre. Az alábbi termékeinkben megtalálható ez a szuper jótékony növény:

 

További termékeinkért kattints IDE!

  •  

Share this :
Blog

Kapcsolódó cikkek

Comment

Post a Comment

Et non est nisl mi vitae faucibus ut nulla amet malesuada bibendum massa vivamus tempor imperdiet posuere fusce adipiscing

Egy válasz

Hozzászólások lezárva.