Tombol a nyár! Jelszó: Hidratálj!

hidratalas_blog

Mert a nyári bőrápolás, nem csak a fényvédelemről szól!

Annak, aki feketeöves már a bőrvédelem terén, nem jelent semmi extrát, hogy itt a nyár, hiszen jól tudja, hogy télen is, sőt szűrt fényben is öregíti, károsítja a bőrt az UV sugárzás. Amikor berobban a nyári meleg, hirtelen mindenki rájön, hogy szükséges lesz, sőt nélkülözhetetlenné válik egy jó fényvédő! Szerencsére! DE! A nyári bőrápolás nem csak a fényvédelemről szól!

Tekerjük maximális fordulatszámra a hidratálást! Kívül-belül! 

Miért is ennyire fontos ez nyáron?

A tikkasztó melegben ugye te is jobban megszomjazol, bőröd azonban most is véd téged, vizet párologtat, hogy hűtse a testhődet, de ha felborul az egyensúly, ha nem támogatod bőröd hidrolipid rétegét, az gyors kiszáradáshoz vezet. A dehidratált bőr gyakran szemmel látható kellemetlen tünetekkel jár, melyek az arcon és a testen egyaránt megjelenhetnek, különösen fürdést vagy zuhanyzást követően. A vízhiányos bőr elveszti ragyogását, és intenzív, tartós feszülésérzet jellemzi.

A bőr szarurétegének felületét egy természetes hidrolipid réteg védi, ami meggátolja a víz elpárolgását. A dehidratáltság minden bőrtípus esetében jelentkezhet, legyen szó száraz, zsíros, vagy kombinált bőrről. Bőrünk számára valóságos sokk amikor a klimatizált irodából lépünk ki az ebédszünetre, a majd 35°C-os hőségbe, az utcára. A hőszabályozás szerve a bőrünk, véd minket, vigyázzunk rá!

Használjunk minden nap hidratáló krémeket a védelmi vonalának megerősítésére!


Olyan összetevőket keressünk a termékekben, amik egyrészt segítik a bőrben a nedvesség megtartását, másrészt megakadályozzák a láthatatlan vízvesztést, azaz a bőr párolgáson keresztüli folyadékvesztését. Ez a folyadékveszteség magas is lehet, ami gyulladások megjelenéséhez és korai ráncosodáshoz vezet!

 • Urea – A bőrünk felszíni rétegében is megtalálható anyag, egy természetes hidratáló faktor. A kozmetikai gyártók által alkalmazott leghatékonyabb hidratálóanyag.Az urea szerepe a bőrön belül az egészséges nedvességtartalom megőrzése, a puha, rugalmas és fiatalos hatás megtartása.
 • Niacinamid – Egy vízben oldódó vitamin, amely láthatóan segít lágyítani a finom vonalakat, és megerősíti a bőr elvékonyodott rétegeit, fokozza a kollagéntermelést. Alkalmazásával javítható a hidratálószerek hidratáló-képessége, így a bőr felülete jobban ellenáll a nedvességveszteségnek.
 • Hiarulonsav – Kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr hidratálásában, mágnesként vonzza a vizet a bőrbe. Saját súlya 1000-szeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni, így megakadályozza, hogy a bőr túl sok nedvességet veszítsen, ezért elengedhetetlen a bőr hidratálásához.
 • Glicin – A bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító hatású kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Vízmegkötő tulajdonsága miatt használják, antioxidáns és sebgyógyító tulajdonságán kívül a glicin ráncsimító hatással is bír.


Vízangyal Tipp:

 • Szentkirályi Ásványvíz alapú hidratáló arckrémünk speciálisan válogatott, tiszta összetevőinek köszönhetően, gyorsan felszívódik és egész napos hidratálást biztosít, megóvja bőrödet a láthatatlan vízvesztéstől is!
 • Szentkirályi Ásványvíz alapú hidratáló testápoló, ideális a kiszáradt bőr mindennapos ápolására. Az ásványi anyagokon kívül Urea tartalmának köszönhetően növeli a bőr víztároló képességét, Shea vaj tartalmával ápolja a száraz, irritált bőrt, szőlőmagolaj összetevője pedig elősegíti a bőr regenerálódását.
 • A Vízangyal Szentkirályi ásványvíz alapú kollagénes ital nem csak finom, de belsőleg alkalmazható kozmetikum is.

 

Hidratálj kívül-belül minden nap, hogy egészségtől ragyogó, üde bőrrel élvezd a nyári időszak minden percét!

Share this :
Blog

Kapcsolódó cikkek

Comment

Post a Comment

Et non est nisl mi vitae faucibus ut nulla amet malesuada bibendum massa vivamus tempor imperdiet posuere fusce adipiscing

Egy válasz

 1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
  A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
  Hozzászólások menüpontjához.
  A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Hozzászólások lezárva.