Minden, amit a fényvédőről tudnod kell

napozas_blog

Egész évben fontos a megfelelő fényvédelem, nyáron pedig kiemelten érdemes figyelni bőrünk megfelelő ápolására. Az újonnan felkapott “fényvédőláz” azonban sok mindenkit összezavarhat. Mit jelentenek az SPF, UVA, UVB, kémiai és fizikai fényvédő kifejezések? Milyen gyakran kell újrakenni a fényvédőt, és kombinálható-e más termékekkel? Elhoztuk a válaszokat!

Az UVA és UVB sugarak nemcsak napégést, hanem melanómát, pigmentfoltokat és korai bőröregedést is okozhatnak. Az úgynevezett fizikai fényvédők visszaverik ezeket a sugarakat, a kémiai fényvédők pedig elnyelik azokat. Mindkettő ugyanolyan hatékony fegyver lehet a napsugarak káros hatásai ellen. Vásárláskor érdemes figyelni az SPF számokra is. Általánosan igaz, hogy minél magasabb SPF-számmal rendelkezik egy fényvédő, annál hatékonyabb védelmet nyújt. Tévhit azonban, hogy az SPF számok összeadódnak, nem nyújt tehát 50 faktoros védelmet egy 20 és egy 30 faktoros fényvédő együtt.

A fényvédőt a reggeli arcápolási rutin utolsó lépéseként ajánlott alkalmazni, lehetőleg 15-20 perccel azelőtt, hogy direkt napfény érné az arcod. Fontos továbbá, hogy a piacon megtalálható fényvédők átlagosan csupán 2 óráig nyújtanak teljeskörű védelmet, így érdemes ilyen időközönként újrakenni őket. A megfelelő mennyiség arcra és dekoltázsra átlagosan egy teáskanál. Bár ez elsőre soknak tűnhet, részletekben felkenve szépen eloszlatható. Ügyeljünk a fülek, az áll és a nyak védelmére is.

Ma már rengeteg fényvédőből választhatunk a boltokban és a gyógyszertárakban. Bőrtípusunknak megfelelően választhatunk mattító vagy fényes finish-el rendelkező termékeket, hab vagy gél állagúakat is. Spray és por fényvédő is kapható, ha a reggeli sminkre szeretnénk applikálni a védelmet nap közben.

A nyári melegben nagyon fontos, hogy a fényvédelem mellett megfelelően hidratáljunk, kívülről és belülről is. A megfelelő folyadékfogyasztás tökéletes kiegészítői a Vízangyal arckrémek és testápolók, melyek a Szentkirályi ásványvíz erejével táplálják és óvják bőrünket. Reggel a fényvédő előtt is alkalmazhatóak, este pedig segítenek regenerálni és felfrissíteni a bőrt lefekvés előtt.

Share this :
Blog

Kapcsolódó cikkek

Comment

Post a Comment

Et non est nisl mi vitae faucibus ut nulla amet malesuada bibendum massa vivamus tempor imperdiet posuere fusce adipiscing